Tuesday 27 October 2015

Houten Vloeren Die Populair Zijn in Rotterdam en Andere Andere Plaatsen in de Wereld.



Zonder twijfel kunnen we concluderen dat de trend rondom houten huizen verschilt per gebied in de wereld. Juist voor deze huizen worden ook specifieke houten vloeren gemaakt. Als voorbeeld nemen we een grote stad in Nederland, Rotterdam. Houten vloeren Rotterdam heeft een leidende trend functie in de provincie Zuid-Holland door de vooraanstaande architectuur en kunst.

Op dit moment zijn er verschillende soorten houten vloeren erg populair. Dat is onder andere gebaseerd op:

Houten vloeren in traditionele style:

Wat is de definitie van traditioneel? We zien daar qua design niet een eenduidig antwoord als we naar verschillende landen kijken als Amerika, Engeland, China, Frankrijk, India en natuurlijk ons eigen Nederland. Er zijn dus meerdere typen vloeren aan te wijzen. Apart is wel dat we de traditionele vloeren uit die verschillende wind streken ook echt nog terug vinden in de huidige markt en dan natuurlijk niet alleen in Rotterdam maar wel een heleboel van dit soort vloeren.

Houten vloeren gemaakt vanuit moderne innovatie.

Er is een rangevloeren beschikbaar die zijn gebaseerd op hedendaagse technieken. Denk hierbij aan producten met besparende grondstoffen en een stabieler gedrag dan massief hout, het lamelparket of ook wel duoplank genoemd. Een compositie van echt hout met daaronder multiplex. Een goedkopere en technisch minder goede variant is de opbouw met houten latjes met daarop het echte hout.

Combinatie van traditionele en moderne patronen:

Een voorbeeld hiervan is een traditioneel design als visgraat, afmeting 8 bij40cm, dit wordt tegenwoordig in een moderner jasje gemaakt, echter heet het whale bone met de veel robuustere afmeting, bijvoorbeeld 18 bij 90 cm. In Rotterdam vinden we hele mooie eiken walvis “graat” vloeren in white wash maar ook in gerookte vormen.

Eiken houten vloeren:

Eiken hout is heel veel gebruikt in vele landen in de wereld, zo ook in Rotterdam. Omdat we hier een schakering hebben van hele moderne en oudere huizen, zien we een groot scale aan eiken vloeren deze huizen decoreren. Van oud eiken, of white en grey wash vloeren tot zwart eiken afgewerkt met metallic aluminium of brons, werkelijk schitterende designs. Eiken laat zich met zo vele technieken goed behandelen dat je ook de meest spectaculaire moderne decoren kunt maken maar ook de hele traditionele.

Gerookte houten vloeren:

In de projecten van die stad met die grote haven vinden we de gerookte houten vloer. Roken is een chemische reactie van reagens met tannine zuur dat in hout aanwezig kan zijn. Niet iedere houtsoort heeft dit en juist eiken hout staat erom bekend dit te hebben. De concentratie hangt af van het groeigebied. Zo heeft het eiken hout uit West-Europa een aanzienlijke hogere concentratie dan het eiken uit Rusland of China. Uit de laatst genoemde gebieden kunnen we dan ook zeker niet alle decoren maken die met roken verkregen kunnen worden.

Laminaat vloeren:


In Rotterdam vinden we heel veel laminaat vloeren, vooral in sociale huurwoningen en minder belangrijke kamers als hobby – en slaapkamers. Laminaat wordt nog al eens verward met een houten vloer, terwijl laminaat gemaakt is van een foto en eigenlijk helemaal niets van doen heeft met echt hout. Laminaat is een foto met een dikke laklaag dat op HDF verlijmd is, meer is het niet. U zult dan ik de kamer ook meerdere van dezelfde foto's aantreffen wat het geheel minder natuurlijk maakt in aangezicht. Zo letten we in Rotterdam natuurlijk ook op de centjes.

No comments:

Post a Comment